1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Niebolesne węzły po lewej stronie szyi i nad obojczykiem |
RÓŻA 1234
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 8512
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-05-11, 13:10 Temat: Niebolesne węzły po lewej stronie szyi i nad obojczykiem |
Witaj. Mnie wysłano do centrum onkologi w Krakowie. Endokrynolog, która odkryła węzła powiedziala, że trzeba być czujnym bo przy hashimoto różne rzeczy lubią się przyplątać. Tego samego zdania była onkolog, która mnie kierowała. Radiolog również stwierdził, że węzły w tym nie mogą być lekceważone. Szczerze to wolałabym być mniej nastraszona. |
RÓŻA 1234
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-05-10, 20:53 Temat: Niebolesne węzły po lewej stronie szyi i nad obojczykiem |
Witam. Mnie przy takim małym węzeł ku wysłali do centrum onkologi na pobranie go do badania. Takie mam skierowanie. Co tam zdecydują nie wiem, ale jak tylko będę po wizycie dam znać. Moje badania to ob, morfologia, rozmaz ręczny, mocz, CK (gdyż mam chodzące bole miesni i skory) oraz poziom wit d3. Wszystkie badania ok, wit d3 niedobór. Oprócz tego usg brzucha, wszystko ok, brak powiekszonych węzłów brzusznej.Do tego miałam zrobić rtg płuc w celu oceny miąższu i węzłów w śródpiersiu ale mam się wstrzymać bo może w centrum zleca tomograf. Tyle badań na dzień dzisiejszy miałam zrobić. |
RÓŻA 1234
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-05-01, 22:43 Temat: Niebolesne węzły po lewej stronie szyi i nad obojczykiem |
(...) - proszę nie cytować całości poprzedzającego posta - zaciemnia to obraz dyskusji - M70
witam proszę napisać jak sprawa z węzłem się zakonczyla |
|
|